Lahore Karahi

Indhold

Det indisk-pakistanske køkken er et mangfoldigt men samtidig komplekst køkken. Selvsamme ret kan blive tilberedt på forskellige måder og smage komplet anderledes afhængig af hvilken provins eller by du kommer til. Lahore er nok den by i hele subkontinentet som er mest kendt for og ikke mindst stolt af sin madkultur.

Byen Lahore er spækket med restauranter og madboder uanset hvor du begår dig. Friteret pakora bliver tilberedt på de åbne gader og serveres i avispapir og om aftenen kan du spise dig mæt i grillretter på en af de fornemme restauranter hvor du skal bestille bord flere måneder i forvejen. En særlig ret kan også nydes ved madboderne og på nogle af de utallige restauranter. Og det er Karahi.

En ret som stammer helt tilbage fra det 16 århundrede. En Karahi er en bred fladbundet wok-lignende pande, der bruges til at tilberede denne lækre ret. Karahi består af mørt kød blandet med urter og aromatiske krydderier.

Karahi er fyldt med proteiner og smag. Oftest spises en Karahi med naanbrød eller også ris. Kødet kan være både oksekød, lam eller kylling og krydderierne er en sammenblanding af koriander, spidskommen, garam masala og peber. For at gøre retten mere fyldig kan man også tilsætte tomatsovs eller fløde men i begrænset omfang.

Som nævnt tidligere, så vil selvsamme ret smage anderledes afhængig af hvor du spiser den. Alene I Lahore vil du finde masser af forskellige smagsvarianter af denne ret. Alt afhænger af hvor længe kødet har mørnet, hvilke krydderier der er blevet brugt og hvor længe retten har været over den åbne ild.

Vi hos Kebabish har fulgt den samme opskrift i over 13 år for netop Lahore Karahi. En opskrift som resulterer i at den er rig på smag, fyldig i konsistens og ikke mindst mørt kød.
Vi glæder os til at servere for dig hos Kebabish. Velbekomme.

Scroll to Top