Det indiske køkken er kendt over hele verdenen. Dog opstår en kort forvirring når Pakistan også bliver nævnt, men hvad er forskellen på disse to køkkener?
Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!Indien er en af verdens største lande, med over en milliard indbyggere og der tales over 1300 forskellige dialekter. Pakistan og Bangladesh var samlet under ét før 1947, men blev splittet op af briterne. De tre lande kaldes også det indiske subkontinent. Selvom landene er blevet splittet op, så har de fortsat mange normer og værdier til fælles. Ikke mindst spisevaner og madkultur.
Særligt Indien og Pakistan har fortsat meget til fælles. Hindi (indisk) og Urdu (Pakistansk) er sprog som relaterer sig til hinanden og derfor kan man tale og forstå hinanden tværs over landegrænserne. Indiske film ses i stor stil af pakistanere og pakistanske tv-serier ses af indere. Musikindustrien har også lyttere på tværs over landegrænserne. Og det er netop disse to lande vi vil tale mere om i denne artikel.
De to største religioner er Hinduisme og Islam. De fleste hinduer er vegetarer mens muslimerne spiser kød som er halal slagtet på nær grisekød som betragtes som urent. Og religionerne har en stor indflydelse på netop madkulturen. Kylling, lam og oksekødsretter er primært fra den muslimske del og vegetarretterne er primært fra den hinduistiske del.
Punjab provinsen er et område som går tværs over landegrænsen mellem Indien og Pakistan og madkulturen herfra, består både af kød og samt vegetarretter. Det er også mad fra denne provins som de fleste i Vesten kender til, da mange har emigreret til udlandet fra denne provins. Retter som Butter Chicken, Lamb curry og Daal er velkendte retter som kan findes verden over og disse har sin oprindelse herfra.
Eftersom Punjab provinsen både er I Pakistan og Indien og samtidig den mest kendte madkultur fra dette kontinent, så burde man kalde det for ”punjabi” køkkenet i stedet for det indiske eller pakistanske køkken. Men normen er, at man den dag i dag kalder det for det indiske køkken. Om det er for at gøre det letgenkendeligt eller for nemhedens skyld vides ikke.
Hos Kebabish finder du primært retter fra Punjab provinsen. Samtlige kødretter er halal og opskrifterne er autentiske fra de lokale områder. Så hvis du vil smage autentiske retter fra denne provins, så er Kebabish på Vesterbrogade 13 i København stedet. Velbekomme.